До уваги учасників освітнього процесу!

Посилання на сайт Освіти та науки «16 днів проти насильства»

Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства» проводиться щороку з 25 листопада до 10 грудня з нагоди відзначення 25 листопада — Міжнародного дня боротьби за ліквідацію насильства над жінками; 1 грудня — Всесвітнього дня боротьби із СНІДом; 2 грудня — Міжнародного дня боротьби за скасування рабства; 6 грудня — річниці з дня «Монреальської різанини»; 10 грудня — Міжнародного дня прав людини.

Метою проведення акції є привернення уваги громадськості до актуальної для українського суспільства проблеми подолання насильства в сім'ї, щодо жінок, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми, забезпечення рівних прав жінок і чоловіків та активізація партнерського руху органів державної влади, закладів освіти, громадських організацій до проблем насильства в сім'ї та захисту прав жінок.

Радою Європи спільно з Міністерством освіти і науки України в рамках проєкту Ради Європи «Боротьба з насильством щодо дітей в Україні» було підготовлено та адаптовано наступні інформаційні матеріали:

1. Серія із 6-ти навчальних відеоуроків для батьків та дорослих, які працюють з дітьми та для дітей «Батьківство в епоху цифрових технологій»:

1) Захист дітей онлайн;

2) Сексуальний шантаж;

3) Секстинг;

4) Секс-чатинг;

5) Грумінг;

6) Зображення сексуального характеру, що використовуються для помсти.

2. Відеоролик «Почни говорити» для дітей та дорослих щодо попередження сексуальних домагань в спорті.

3. Відеоролик «Розкажи дорослому, якому довіряєш» щодо попередження сексуального насильства щодо дітей в колі довіри.

4. Буклет «Дізнайся про свої права в цифровому середовищі» з рекомендаціями Ради Європи щодо поваги, захисту та здійснення прав дитини в цифровому середовищі для дітей та молоді.

Всі вищевказані та інші матеріали Проекту «Боротьба з насильством щодо дітей в Україні» доступні на сайті Міністерства освіти і науки України та Офісу Ради Європи в розділі «Підвищення обізнаності та запобігання».

Кiлькiсть переглядiв: 141